Novosti|

U srijedu, 5. kolovoza 2020. godine, Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća organizirali su tradicionalnu biciklističku vožnju “Biciklom do spomenika” povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.  

Sudionici su se okupili ispred zgrade Gradske uprave odakle su u biciklističkoj koloni krenuli prema Spomeniku poginulim pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske na lijevoj obali Drave.

Predstavnici Grada Belišća, predvođeni zamjenicom gradonačelnika grada Belišća Ljerkom Vučković i predstavnicima Gradskog vijeća grada Belišća na čelu s predsjednikom Darijem Fletkom i potpredsjednikom Milanom Zamaklarom polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odali su počast i zahvalu poginulim hrvatskim braniteljima i svim stradalnicima Domovinskog rata. Pijetet i zahvalu odali su i predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Valpovštine, predstavnici Policijske postaje Belišće koje je predvodio načelnik Vlado Krznarić, predstavnici UHDDR-a Belišće i HVIDR-e Belišće, predstavnici Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Osijek podružnica Belišće, gradski vijećnici i povjerenici za prigradska naselja. Svečanom i dostojanstvenom obilježavanju pridružili su se i policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske, predstavnici gradskih tvrtki i ustanova, predstavnici sportskih i ostalih udruga te građani.

Himnu Republike Hrvatske i prigodnu skladbu izvele su članice Ženske vokalne skupine „Bocanjevčanke“, a službu riječi predvodio je fra Tomislav Vrsaljko iz Župe sv. Josipa Radnika iz Belišća.

Nakon svečanog dijela programa, svi sudionici uputili su se u Ribički dom na lijevoj obali Drave gdje je Turistička zajednica grada Belišća pripremila osvježavajuće napitke i peciva za sve bicikliste i sudionike.

Obilježavanjem Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja prisjećamo se 5. kolovoza 1995. godine, kada je u vojno-redarstvenoj akciji “Oluja” oslobođen okupirani grad Knin te je vraćen najveći dio okupiranih hrvatskih teritorija. Ponosno slavimo povijesni uspjeh hrvatskih branitelja i svekolikog hrvatskog naroda, ostvarenje sna o neovisnoj i suverenoj hrvatskoj državi.

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content