Novosti|

Grad Belišće tradicionalno svake godine na svečan i dostojanstven način obilježava Dan antifašističke borbe odajući počast svim hrvatskim građanima koji su svojim sudjelovanjem u antifašističkom pokretu doprinijeli izgradnji mira, razvitku tolerancije i poštivanju sloboda ujedno postavivši temelje državne suverenosti na kojima je izgrađena današnja suvremena i demokratska Hrvatska.

Stoga su u utorak, 22. lipnja 2021. godine, predstavnici Grada Belišća predvođeni zamjenicom gradonačelnika grada Belišća Ljerkom Vučković te članovi Gradskog vijeća grada Belišća, na čelu s predsjednikom Domagojem Varžićem, položili vijenac i upalili svijeće ispred Spomenika palim borcima i žrtvama fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Počast poginulim antifašističkim borcima i svim žrtvama fašističkog režima odali su i predstavnici Policijske postaje Belišće s načelnikom Vladom Krznarićem, predstavnici Udruge umirovljenika policije Belišće te ostali građani.

Dan antifašističke borbe slavi se kao državni praznik u Republici Hrvatskoj od 1991. godine. Spomen je to na 22. lipnja 1941. godine kada je u šumi Brezovica pokraj Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred. Osnivanje Prvog sisačkog partizanskog odreda označio je početak organizirane narodnooslobodilačke borbe u Hrvatskoj.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content