Novosti|

raketiranje_bizovca_1_.jpg.655x300_q85_crop_upscale

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osječko-baranjske županije u petak 14. studenoga s početkom u 11,00 sati u vijećnici Grada Belišća će premijerno prikazati dokumentarni film „ Dalj 1991. – hrvatski Alamo“.

Radnja filma odnosi se na masakr dvadeset policajaca Policijske postaje Dalj dana 1. kolovoza 1991. godine.

Također, navedenog dana sa početkom u 13,00 sati u Belišću, na gradskoj kuglani bit će održan turnir u kuglanju i to 1. Memorijalni turnir poginulih redarstvenika. Turnir se održava povodom obilježavanja obljetnice pogibije policijskih službenika.

-Navedene aktivnosti udruga UHBDR provodi povodom tragičnog događaja iz dana 7. studenoga 1991. godine kada je avion bivše JNA raketirao mjesto Bizovac kojom prigodom je poginulo osam osoba dok ih je 24 bilo ranjeno, rekao je Darko Mikolin predsjednik Udruge. Između ostalih poginuli su i policijski službenici Josip Jurenac, Darko Kovačević i Slavko Vidaković.

U petak 7. studenoga 2014. godine izaslanstvo naše udruge je u Bizovcu odalo počast poginulima, te položilo vijenac ispred Spomen obilježja te je zapalilo svijeće. Sukladno navedenom i obvezama navedenog dana svoje aktivnosti provodimo u petak 14. studenoga i pozivamo vas na projekciju filma i Memorijalni turnir.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content