Novosti|

Unatoč teškoj godini koja je iza nas, u kojoj je mnogo toga stalo, život se promijenio, a kulturna događanja prisutna su samo u tragovima, belišćanske ustanove u kulturi, Centar za kulturu Sigmund Romberg i Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, uz potporu Grada Belišća, pokušavaju doprijeti do svojih gledatelja, slušatelja, čitatelja – u ovom slučaju, do ženskog dijela svoje publike, odnosno korisnika.

Kako bismo se  zajedno prisjetili naših druženja – na književnim večerima, radionicama, koncertima i predstavama, pozivamo svoje sugrađanke da u ponedjeljak, 8. ožujka, na Međunarodni dan žena, dođu u belišćansku knjižnicu, podignu knjigu koju već dugo žele pročitati, a možda posegnu i za naslovom neke od autorica, iz odabira koji su načinile, baš za ovu prigodu, naše knjižničarke.

Sve posjetiteljice čeka i poklon koji su pripremili djelatnici Centra za kulturu Sigmund Romberg. Provedete li, drage naše žene, nekoliko ugodnih trenutaka, u opuštenom ozračju, ostvarili smo svoju namjeru jer, osim brige o svojim najmilijima, ženama je važno odvojiti vrijeme samo za sebe, zabaviti se i uložiti u svoju kreativnu i kulturnu nadgradnju.

Možda vam se čini kako je situacija okrenula leđa kulturnim događanjima, napokon, u obje ustanove smo znali ugostiti mnoga poznata imena, a predugo smo razdvojeni zbog pandemije. Ali, to je samo privid, a mi smo i nadalje u kontaktu s mnogima koji su nam predstavili svoje knjige, priredili nezaboravne koncerte i odigrali dobre predstave.

Kako umjetnici pamte Belišće i što oni imaju poručiti našim sugrađankama, moći ćete vidjeti u virtualnoj čestitki, koja će biti objavljena u ponedjeljak 8. ožujka, na društvenim mrežama Centra za kulturu i Gradske knjižnice. Stoga, pratite nas i dalje.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content