Novosti|

Grad Belišće, želeći odati dužno poštovanje prema hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima koji su dali najveći doprinos u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske, obilježava Dan hrvatskih branitelja grada Belišća.

Osim Dana državnosti Republike Hrvatske, 30. svibnja, obilježava se i Dan hrvatskih branitelja grada Belišća te će Grad organizirati i svečani program uoči toga datuma, u ponedjeljak, 29. svibnja 2023. godine.

Program obilježavanja započinje okupljanjem sudionika ispred Gradske uprave grada Belišća, odakle će, u 9:30 sati, okupljeni u mimohodu krenuti prema Spomen-križu svim žrtvama poginulim u Domovinskom ratu na Gradskom groblju u Belišću gdje će biti upriličen protokol polaganja vijenaca i paljenje svijeća uz službu riječi. Sveta misa služit će se u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika u 11 sati nakon čega je, od 12:30 do 17 sati, predviđeno prigodno druženje hrvatskih branitelja, članova obitelji poginulih i nestalih branitelja te ostalih sudionika uz prigodan program i zajednički ručak na prostoru Gradskog bazena Belišće. Ondje će biti održana i prezentacija rada i opreme službi za spašavanje i ostalih redovnih snaga iz sustava civilne zaštite.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content