Novosti|

Već dugi niz godina DRUŠTVO NAŠA DJECA organizira Igraonice za djecu koja ne pohađaju vrtić. Održavaju se subotom u vremenu od 10 do 12 sati. Namijenjene su djeci od 4 do 6 godina koja ne pohađaju vrtić te su besplatne. U njima rade odgojiteljice, odgojiteljice-pripravnice, studentice, a sve na volonterskoj osnovi – bez novčane naknade.

Igraonice započinju s radom 21. listopada 2017. godine u 10 sati u prostoru  Dječjeg vrtića “Maslačak”. Djeci je potrebno ponijeti preobuću i bočicu s vodom.

Jesenski dio Igraonica trajat će do 16. prosinca 2017. godine. Nakon toga slijedi stanka zbog zimskih praznika i blagdana pa početkom ožujka započinje proljetni ciklus od deset novih igraonica.

Tijekom jesenskog i proljetnog ciklusa, tijekom jedne pedagoške godine Igraonicu posjeti 50-60 djece.

Osnovni je cilj Igraonice socijalizacija djece, komunikacija i međusobna interakcija među vršnjacima, razvoj samopouzdanja, empatije, stvaranje vedrog raspoloženja, uvažavanju prijatelja, kroz zajedničku igru i pozitivno okruženje.

Igraonice su svojevrsni ispit za djecu i roditelje. Jedan dio djece prije polaska u vrtić ili predškolu, krene u igraonicu kako bi se upoznalo s onime što neumitno slijedi – škola.

Većini djece igraonice su prvi korak s organiziranim oblikom rada i boravka u grupi. Puno je toga novog. Treba naučiti sačekati, poslušati, podijeliti, utješiti, pokušati, pomoći, primiti pomoć, zatražiti, pospremiti…

Voditeljice su u igraonicama odgojiteljice ili odgojiteljice-pripravnice, studentice predškolskog odgoja te učiteljice. Drago mi je da motiviranost i želja za volontiranjem ne nestaje.

Igraonice su besplatne.

Svi koji žele mogu uplatiti članarinu našem Društvu, koja iznosi 20 kn, ili jednostavno donirati dragovoljni prilog prema vlastitim mogućnostima i želji.

Svim volonterkama veliko hvala!

Odgojiteljice:  Tihana Flajc, Sara Vujević, Miroslava Šargač, Dajana Frljužec, Marija Dubrović, Marija Belić. Pedagoginja Mateja Varžić, učitejica Andrea Fekete i učenica Emma Torjanac.

Svima njima zahvaljujemo na vremenu koje će posvetiti radu u Igraonici.

Ono što one daju volontirajući s djecom, svima nama višestruko će se vratiti.

Tekst: voditeljica Igraonice Sandra Glasovac

 

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content