Novosti|

U proteklih mjesec dana Gradski ogranak Udruge Hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Belišće imao je priličan broj aktivnosti. Dana 25. veljače delegati udruge sudjelovali su na Skupštini podružnice UHDDR-a Osječko-baranjske županije, a također isti dan je održana i Skupština Gradske organizacije Grada Osijeka gdje su sudjelovali predstavnici udruge.

Dana 5. ožujka predstavnici udruge sudjelovali su na dvije skupštine. Jedna ekipa bila je u Vinogradcima gdje je održana Skupština Udruge umirovljenih policajaca Osječko-baranjske županije – Ispostava Belišće, a druga skupina bila je na skupštini DVD-a Bistrinci. S obje udruge već dugi niz godina UHDDR Belišće ostvaruje dobru suradnju.

Projektni tim prikupio je potrebnu dokumentaciju za pravdanje provedbe projekata udruge, a vrše se i pripreme za obilježavanje 3. travnja, godišnjice akcije Baranja.

Također je s udrugom Belkatalog u pripremi Monografija udruge za potrebe gradskog Zbornika Belišća. U Monografiji se nalazi kratka povijest udruge, od osnutka 1994. godine pa do današnjih dana, a do kraja mjeseca bit će objavljena na redizajniranim stranicama www.uhddr.belisce.eu.

U subotu, 19. ožujka na dan svetog Josipa u belišćanskoj župi dan je godišnjeg klanjanja. Toga dana u vremenu od 13:00 do 14:00 sati u suradnji s duhovnikom fra Marinom organizirana je molitva i klanjanje za članove UHDDR-a.

Dan poslije, na Cvjetnicu – Nedjelju muke Gospodnje, organiziran je Križni put – pobožnost na spomen Isusove muke. Članovi udruge u pratnji svojih obitelji sudjelovali su na Križnom putu. Pored velikog broja sudionika i udruga i predstavnici UHDDR-a dobili su priliku nositi križ i čitati na jednoj postaji križnog puta.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content