Novosti|

U utorak, 12. travnja 2016. godine, u Velikoj vijećnici Grada Belišća održala se 29. sjednica Gradskog vijeća Grada Belišća.

Gradonačelnik Dinko Burić na samom početku izložio je kako će nakon 23 godina postojanja Belišća kao jedinice lokalne samouprave Grad dobiti obilježje posvećeno doktoru Franji Tuđmanu, prvom hrvatskom predsjedniku. Naime, Gradsko vijeće podržalo je inicijativu gradonačelnika da zgrade Gradske uprave, Dječjeg vrtića „Maslačak“ i Glazbene škole dobiju adresu Vijenac doktora Franje Tuđmana. Nova adresa obuhvatit će šest institucija: Gradska uprava, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, Matični ured, Javni bilježnik, Glazbena škola i Dječji vrtić „Maslačak“. Svečano otkrivanje natpisne ploče „Vijenac dr. Franje Tuđmana“ na zgradi Gradske uprave održat će se 30. travnja, neposredno prije svečane sjednice Gradskog vijeća u povodu Dana grada.

Na sjednici su podržane i inicijative gradonačelnika za dodjelu priznanja za počasnog građanina grada Belišća, kao i za dodjelu nove gradske nagrade, plakete za životno djelo „Zlatni list“. Nakon 11 godina otkad je to priznanje zadnji put dodijeljeno, počasni građanin grada Belišća postat će gospodin Gojko Slijepčević, dugogodišnji direktor Kombinata Belišće te osoba koja je dala iznimno veliki doprinos u razvoju tvrtke i grada, a polodovi čijeg rada su i danas neizostavni dio cjelokupnog života Belišća.

Plaketa za životno djelo „Zlatni list“ bit će dodijeljena prvi put, i to prof. dr. sc. gospodinu Miloradu Krgoviću, osobi zaslužnoj, ne samo za nastanak Papir-stroja 3, već i za, upravo zahvaljujući u najvećoj mjeri tom njegovom i danas svjetski priznatom djelu, u to vrijeme ogroman zamah razvoju cijelog tadašnjeg Kombinata Belišće i s pravom dobivenog naziva grada Belišća kao „Grada papira“.

Za plaketu „Grb grada Belišća“ prihvaćeni su sljedeći kandidati: DVD Veliškovci, NK „Podravac“ Bistrinci, Dragan Vidošić, Udruga za kulturu i umjetnost „ZUM“, Marija Ilić, HVIDR-a Belišće i Župa sv. Josipa Radnika Belišće. Za doprinos gospodarskom životu grada plaketa „S. H. Gutmann“ bit će dodijeljena Jozi Šutalu, Kazališnoj kavani Belišće, Miroslavu Svalini, tvrtki Leistritz Belišće te tvrtki Fochista Belišće.

Sva priznanja bit će dodijeljena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada 30. travnja u Centru za kulturu Sigmund Romberg.

Gradonačelnik Dinko Burić sa zadovoljstvom je predstavio i 19 infrastrukturnih projekata koje Grad već ima spremne i planira ih i realizirati u ovoj godini. Među njima su i proširenje i uređenje Ulice Alojzija Stepinca, postavljanje novih stupova javne rasvjete u Ulici Kralja Tomislava, izgradnja i uređenje ceste do groblja u Veliškovcima s parkiralištem, uređenje parkirališta kod groblja u Tiborjancima, postavljanje rasvjetnih tijela u Ulici Marka Oreškovića u Bistrincima, izgradnja novih parkirališnih mjesta u Belišću, uređenje boćališta, izgradnja novih nogostupa u prigradskim naseljima, izgradnja komunalne infrastukture u Ulici I. G. Kovačića u Bistrincima te u odvojku A. G. Matoša u Belišću, izgradnja ceste do groblja u Gorici Valpovačkoj i drugo.

Zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković najavila je i da su u tijeku pregovori za potencijale projekte prekogranične suradnje s Mađarskom i Srbijom.

Na ovoj sjednici svima prisutnima izvješće o radu za 2015. godinu podnijeli su Vatrogasna zajednica grada Belišća (predsjednik Nikica Mužević i zapovjednik Dubravko Čovčić), Gradska knjižnica i čitaonica Belišće (ravnateljica Vlasta Putar) i Savjet mladih grada Belišća (predsjednik Igor Paloh). Gradonačelnik Burić svima je čestitao na uspješnom i kvalitetnom radu te trudu i zalaganju.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content