Novosti|

Danas, 4. travnja 2016. godine, na novom kružnom toku ispred zgrade Gradske uprave u Belišću u pogon je puštena nova fontana. Početku rada fontane prisustvovao je gradonačelnik Belišća Dinko Burić koji je tim povodom istaknuo veliko zadovoljstvo realizacijom ovog zahtjevnog projekta te izgradnjom novog gradskog obilježja koji će uvelike pridonijeti novoj i ljepšoj vizuri grada.

Radovi na fontani izvodili su se usporedno s radovima na rekonstrukciji državne ceste D517, a završni radovi započeli su nakon obavljenog tehničkog pregleda navedene ceste. Vrijednost vrlo zahtjevnih radova na izgradnji fontane iznosi oko 450.000 kuna uključujući PDV, a uz projektiranje, nadzor i troškove priključka sveukupni troškovi su oko 500.000 kuna. Gradonačelnik Burić vjeruje da će novo gradsko obilježje svojim izgledom i novom slikom grada opravdati ulaganje te naići na potvrdne reakcije građana i svih posjetitelja Belišća.

Glavni izvoditelj izgradnje fontane bila je tvrtka Gradnja, a samo postrojenje fontane djelo je renomirane tvrtke Niveto iz Zagreba. Za hortikulturno uređenje zaslužni su djelatnici obrta Fuderer iz Valpova koji su svojim zanimljivim uređenjem uljepšali i ostale kružne tokove u Belišću. Radovima su se priključili i djelatnici gradskih tvrtki Kombel i Hidrobel.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content