Novosti|

Belišće je mali grad, snažan slavonski gospodarski centar velike industrijske tradicije, a posljednjih godina poznat i po uspješnoj realizaciji vrijednih razvojnih projekata, financiranih ponajviše novcem iz EU fondova i resornih državnih ministarstava i institucija. U 2018. godini, za financiranje od strane fondova Europske unije pripremljeno je sveukupno 10 projekata, od čega je za sada već šest odobreno. Međutim to ne znači da se ne ulažu i vlastita sredstva. Ulažu se i to velika, u vrijedne sadržaje u gradu i prigradskim naseljima.

Naime, odobren je još jedan veliki projekt – projekt „Zelene staze Dunava i Drave“ u kojemu su partneri općina Erdut, Grad Belišće, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Osječko-baranjske županije i Turistička zajednica grada Belišća.

Ukupna vrijednost projekta je 13.163.900,53 kn od čega se na Belišće odnosi 7.465.105,35kn što podrazumijeva izgradnju hostela kod Kajak kluba i šetnice do Odmorišta Drava u Bistrincima. Europa financira 84,43% odnosno 6.302.827,62kn, a grad Belišće ulaže vlastitih 15,57%, odnosno 1.162.277,73kn. Šetnica će biti izgrađena i uređena uz obalu Drave od hostela kod Kajak kluba do Odmorišta u Bistrincima, a predstavljat će novu, atraktivnu turističku ponudu u našem gradu.

Uz ovu „europsku“ šetnicu gradit će se i ona od iznimnog značaja za sigurnost u prometu, osobito onih najmlađih, djece i školaraca. Riječ je o pješačko-biciklističkoj stazi uz državnu cestu D517, od mosta na Karašici do ulice Matije Gupca, odnosno na južnom ulazu u grad. Vrijednost ovoga projekta je 900.000 kuna, a novac je osigurao grad Belišće.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content