Novosti|

U srpnju su dragovoljci Belišća privremeno ostali bez duhovnika. Naime, fra Marin Matančić  premješten je na nove dužnosti u sklopu franjevačke zajednice te je otišao iz Belišća. Bio je od velike pomoći braniteljima i dragovoljcima i teško će ga netko zamijeniti.

Tijekom listopada u Belišće je stigao mladi franjevac, fra Dario Mican, koji je nakon preuzimanja brojnih dužnosti odlučio nastaviti tamo gdje je fra Marin stao, odnosno preuzeti i obvezu duhovnika dragovoljaca belišćanskog UHDDR-a.

U ponedjeljak, 20. studenoga u prostorijama Udruge, na zadovoljstvo svih sudionika organiziran je susret fra Darija i članova UHDDR-a.  Susret je, kako i priliči započeo molitvom, te međusobnim upoznavanjem. Fra Darija smo upoznali s radom i aktivnostima Udruge.

Kako je naš novi duhovnik s radošću prihvatio, tako je i on na članove Udruge ostavio duboki dojam, bez obzira što je godinama mlad, ali je bogat duhovnim znanjem i stavom o Domovinskom ratu i ulozi dragovoljaca u stvaranju Lijepe naše. Naime, i sam fra Dario dolazi iz stradalničke, prognaničke obitelji, sin je branitelja i pripadnika HVO-a, koji je zbog ranjavanja i bolesti zadobivenih u Domovinskom ratu, nažalost preminuo. Samo petnaestak dana star, otac u ratu, a majka s četvero djece bježi s ognjišta, od četničkog noža.

Zahvaljujemo se fra Dariju što se prihvatio ove obveze, duhovnika dragovoljaca te mu želimo puno uspjeha i nadamo se dobroj suradnji.

Tekst i foto: UHDDR Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content