Novosti|

Danas je u Zagrebu Udruga gradova dodijelila priznanja INpuls za inovacije i najbolju praksu u lokalnoj samoupravi.

Gradovi u Republici Hrvatskoj nominirali su 33 primjera inovacija i najbolje prakse u radu gradske uprave za priznanje INpuls, a Grad Belišće prijavio se na natječaj u dvjema kategorijama, Belišće – Europski grad sporta 2017. i Belišće – smart city, te je u obje kategorije osvojio značajna priznanja!

Prvo mjesto za najbolju praksu Grad Belišće zaslužio je za projekt Belišće – smart city u kojem se prijavio kao grad koji je nabavio 10 pametnih klupa Steora za svih osam prigradskih naselja, kao i dvije u samom mjestu Belišće, u kojem je u rad puštena solarna elektrana na Poduzetničkom inkubatoru “Polet”, kao i mjesto u kojem je postojeća javna rasvjeta zamijenjena LED rasvjetom. Više o projektu pročitajte na linku http://www.udruga-gradova.hr/inpuls/belisce-smart-city/.

Projekt Belišće – Europski grad sporta 2017. osvojio je zakođer visoko drugo mjesto. Vrlo bogata i uspješna sportska tradicija Belišća prepoznata je od strane neprofitne organizacije ACES Europe, a sada i od strane Udruge gradova. Više o projektu: http://www.udruga-gradova.hr/inpuls/belisce-europski-grad-sporta-2017/.

Ova značajna priznanja u ime Grada Belišća primio je zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, a Belišće je jedini grad koji je nagrađen za oba prijavljena projekta.

Program INpuls pokrenut je u studenom 2012. godine s ciljem sustavnog prikupljanja, objavljivanja, ocjenjivanja, širenja i nagrađivanja najbolje prakse u lokalnoj samoupravi.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content