Novosti|

OlimacDrago01

Ovih dana otvoreni su natječaji iz Podmjere 4.1. i 4.2. za proizvodnju, preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, a ulaganja kroz dvije mjere pokrivaju vrlo širok spektar troškova koje poljoprivrednici mogu imati za svoje investicije.

Poljoprivrednici svojim projektima mogu financirati podizanje novih nasada, gradnju i opremanje svih vrsta objekata za uzgoj životinja, bilja i kultura, objekata za preradu i skladištenje, gradnju upravnih objekata u funkciji osnovne djelatnosti, nabavu traktora, ostale mehanizacije, opreme i gospodarskih vozila te izgradnju sustava za navodnjavanje.

Prihvatljivi su troškovi u sektoru prerade mlijeka, mesa, peradarstva, voća i povrća, bilja, cvijeća, maslina te pčelinjih proizvoda. Moguće je financirati izgradnju sustava za obradu otpadnih voda, objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda kao i kupnju zemljišta (do 10% vrijednosti).

Sredstva bespovratne potpore osiguravaju se iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Najniža vrijednost potpore iznosi 5.000 eura, a najviša 5.000.000 eura.

Osnovni intezitet potpore je 50%, a može se uvećati do 90% u slučaju mladih poljoprivrednika, ekološke proizvodnje ili ulaganja u područja s prirodnim ograničenjima. Ovisno o Podmjeri, projekti se prijavljuju od 4. studenog 2015. do 15. siječnja 2016. godine.

Više informacija pronađite ovdje.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content