Novosti|

Iz Gradske knjižnice i čitaonice Belišće pozivaju sve ljubitelje knjige i kulturnih događanja da svoj petak poslijepodne provedu u knjižnici na popularnoj Noći knjige koja će ove godine trajati od 15 do 21 sat. Noć knjige ove godine ima za temu knjigu kao prostor osobne slobode te se obilježava 22. travnja i proteže preko vikenda do ponedjeljka, 25. travnja 2022. godine.

Tako će u Knjižnici Belišće program u petak, 22. travnja obuhvatiti:

                – 16 h – kreativna radionica za djecu

Knjižničarka Dijana vodit će kreativnu radionicu koja promiče knjigu kao medij slobodoumnog razmišljanja i izražavanja za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

                – 17 h – izložba razglednica grada Belišća

Povodom Dana grada Belišća, kao poklon Gradu, otvorenje izložbe starih i novih razglednica grada Belišća, u suradnji s lokalnom zajednicom i Muzejom grada Belišća. Izložba će trajati do 10. svibnja.

                – 17 h – proglašenje najčitatelja

Ove godine organizirano je proglašenje najčitatelja za 2021. u više kategorija: obitelj kao najčitatelji, najvjerniji najčitatelj, novi najčitatelj, najuredniji čitatelj, najdugovječniji najčitatelj… uz prigodne poklone.

                – 18 h – književni susret s piscem

Divno druženje s autoricom Ivankom Ferenčić-Martinčić koja je napisala nekoliko knjiga za djecu i odrasle. Uz ugodan razgovor predstavit će knjigu Krv mojih predaka, fantastični roman za mlade i odrasle.

Prvi dan Noći knjige završit će se ležernim igranjem društvenih igara sa zainteresiranim posjetiteljima.

U ponedjeljak, 25. travnja,  Knjižnica radi prema uobičajenom radnom vremenu od 8 do 15 sati, dok je u 10 sati osmišljena kreativna radionica u suradnji s Centrom za kulturu Sigmund Romberg iz Belišća. Radionica Kaleidoskop – zaboravljena igračka namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta, a vodit će ju Bojana Reçica, nadasve kreativna djelatnica Centra za kulturu.

Pravi književno-glazbeni spektal čeka vas u ponedjeljak u 19 sati u prostoru Kazališne kavane. Naime, Knjižnica i Centar skupa su organizirali zanimljivo događanje pod nazivom Poezija, vino i gitara, a na kojem će svi prisutni posjetitelji moći uživati u poeziji, glazbi i vinu. Neke od najljepših pjesama poznatih hrvatskih pjesnika otpjevat će i odsvirati glazbeni duet Marko Glavica i Davor Novaković, članovi popularnog Jovalius banda.

Pozivaju se svi koji vole lijepu poeziju i dobru glazbu da dođu poslušati kako zvuče njihove izvedbe i uživaju u tom posebnom glazbenom performansu.

Napomenimo, pred nama je jedanaesta Noć knjige, koju se organizira u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja) kako bi se zajedničkim snagama, skrenula pozornost na knjigu i čitanje, njihovu vrijednost i značenje za pojedinca i svijet.  

Bez obzira na vrstu i karakter događanja, cilj nam je da kroz zajedništvo dijelimo radost čitanja i pisanja.

Tekst: Vlasta Putar                                        
Fotka: https://nocknjige.hr/tekstx.php?k=43&id=71

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content