Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće i ove se godine pridružuje obilježavanju manifestacije Noć knjige s nekoliko aktivnosti. Iznimno, Noć knjige održat će se u čitavoj Hrvatskoj 22. travnja, a ne 23. kako je bilo ranije, jer je 23. 4. subota.

Aktivnosti u belišćanskoj knjižnici počinju već u 17 sati i to književnim susretom sa Silvijom Šesto, književnicom iz Zagreba. Silvija Šesto piše za djecu i mladež i neki njeni romani su u lektiri, tako da će to biti jedan zanimljiv susret namijenjen osnovnoškolcima viših razreda.

U 18 sati počinje kreativna radionica za odrasle pod nazivom Romantična knjiga. Svi koji se prijave na radionicu, izradit će prekrasnu kutiju u obliku knjige koristeći različite tehnike, a radionicu će voditi knjižničarka Jasna Andrišić.

U 19 sati bit će projekcija filma za djecu Fantastične leteće knjige te čitanje slikovnice pod istim nazivom, kao i razgovor o filmu i knjizi. Ovo događanje namjenjeno je osnovnoškolcima nižih razreda osnovne škole.

U 20 sati otvorenje je izložbe Umjetnost u staklu Danka Vilupeka. Danko dolazi iz Rijeke, a izložit će predmete koje radi od stakla u različitim tehnikama obrade stakla (vitraj, tiffany i drugo).

U 21 sat predviđena je projekcija romantičnog filma i pozivaju se svi koji vole romantiku da dođu pogledati film iznenađenja.

Osim ovog programa, knjižničarke su osmislile i dvije akcije. Prva je poklon knjiga svakom novom članu, a druga je Probudite uspavane knjige. Riječ je o maloj izložbi knjiga koje nikad nisu bile posuđene, a željno čekaju da ih netko probudi i posudi.

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće nada se da će ovaj program za Noć knjige naići na lijep odaziv kod svih građana i da će svatko pronaći bar nešto što ga zanima.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content