Novosti|

Židovska općina Osijek već godinama tradicionalno organizira veliko okupljanje pripadnika svoje vjeroispovijesti u povodu velikog židovskog blagdana Pesaha. Pesah je temeljni židovski blagdan kojim se obilježava izlazak iz egipatskog ropstva, trenutak kada su Židovi postali slobodni.

Ove godine proslava, koja se održala 13. godinu za redom, započela je zajedničkim ručkom u Hotelu “Villa Valpovo” u Valpovu za sve uzvanike iz Hrvatske, Srbije te BiH. Tim povodom, gosti na okupljanju bili su i zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić te ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Silvija Kifer, koja je i ranije ostvarila izvrsnu suradnju sa Židovskom općinom Osijek na području kulture jer je poznati Belišćanin Sigmund Romberg prema vjeroispovijesti bio Židov. Domaćini skupa, tajnik Židovske općine Dragutin Kohn kao i predsjednik Željko Beismann, pokazali su iznimno zadovoljstvo jer su im se pridružili gosti iz Belišća, a zamjenik gradonačelnika Varžić u svom obraćanju pozvao je sve prisutne u grad Belišće.

Program se nastavio u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku gdje su članovi Židovske općine Novi Sad izveli bogat glazbeni program.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content