Novosti|

Belišćanski sportaš Boris Nago 3. travnja nastupao sam na ČSOB maratonu u Bratislavi koji je ujedno i najveći trkački događaj u Slovačkoj.

Bratislava je glavni grad Slovačke i  Bratislavske pokrajine te broji otprilike 460.000 stanovnika. Kroz sam grad prolazi Dunav te se na istočnoj strani nalazi znamenita povijesna jezgra, a na zapadnoj se smjestio moderni dio grada. Trasa maratona odvijala se na istočnoj strani tako da su svi trkači mogli uživati trčeći kroz povijesnu jezgru grada. Dan ranije održavale su se utrke djece i utrka na 10 km koje su privukle veliki broj natjecatelja. Osim maratona održao se i polumaraton od 21 km te štafetni polumaraton i štafetni maraton. Sveukupan broj natjecatelja u dva dana maratona prešao je brojku od 25.000. Staza maratona bila je dvokružna tj. polumaratonci su ulazili u cilj dok su maratonci trčali još jedan krug.

Boris Nago u potpunosti je zadovoljan nastupom na kojem je maratonsku dionicu od 42 km 195 m istrčao u vremenu od 3 sata i 14 minuta. Ulaskom u cilj svaki natjecatelj dobio je medalju, a moto Bratislava maratona je da su svi pobjednici koji uspiju završiti utrku.

Belišćanskog maratonca za otprilike dva tjedna čeka novo iskušenje na Beogradskom maratonu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content