Novosti|

U sklopu projekta Naš mali belišćanski vremeplov čije su nositeljice učiteljica OŠ Ivana Kukuljevića Belišće,  Jasmina Šimić Berečić i 4.c razred i pedagoginja Dajana Vinković te odgajateljica DV Maslačak Belišće Dragica Jančikić i vrtićka skupina Kikići, u ponedjeljak, 6.svibnja 2019. godine održana je izložba likovnih radova u prostoru osnovne škole.

Riječ je o samo jednoj od mnogih aktivnosti koje su voditeljice održale od studenog 2018. godine kada je projekt započeo. U likovnom natječaju pod nazivom Naš mali belišćanski vremeplov učenici razredne nastave oslikavali su motive našega grada iz prošlosti i sadašnjosti. Stručno povjerenstvo odabralo je i nagradilo 3 najbolja rada iz prošlosti Grada i 3 iz sadašnjosti.

Vrtićka skupina Kikići nije sudjelovala u natjecateljskom dijelu natječaja već su njihovi kreativni radovi izloženi na izložbi.

CILJEVI PROJEKTA NAŠ MALI BELIŠĆANSKI VREMEPLOV:

Kroz različite pristupe upoznati sadržaje,običaje, kulturno-povijesne znamenitosti,prirodne ljepote grada Belišća.

Proširiti (bogatiti) spoznaje o nastajanju,razvoju i tradiciji našeg grada, kroz različite aktivnosti.

Pojedine teme obraditi u opširnijem dijelu,povezati s ostalim sadržajima svih nastavnih predmeta. Uključiti se u istraživačku nastavu.

Osposobiti učenike za aktivne i odgovorne građane koji sudjeluju u razvoju demokratske kulture (Građanski odgoj i obrazovanje).

Osposobiti učenike za kritičko prosuđivanje životnih situacija i vlastitih postupaka i odgovorno donošenje odluka.

KRAJNJI CILJ:

Nakon obrađenih sadržaja napraviti kutiju u kojoj će biti svi sadržaji koji su obuhvaćeni projektom. Kutija će biti razglednica našeg grada koju ćemo predstaviti prezentacijom.

Cilj je povezati se s još nekim gradovima kojima ćemo poslati kutiju kako bi upoznali naš grad.

NAGRADE:

Nagradu za prvo mjesto na temu sadašnjost grada Belišća osvojila je Luna Gelenčer, 1.a, drugo mjesto Leona Smolčić, 2.c i treće mjesto Josip Baković, 1.c

Nagradu za prvo mjesto na temu prošlosti grada Belišća osvojila je Lana Vujnovac, 4.d, drugo mjesto Nikolina Žaja, 3.c i treće mjesto Ian Andraković, 3.b.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content