Novosti|

Projektom Zelene staze Dunava i Drave planirana je izgradnja Centra za posjetitelje s hostelom. Radovi su započeli sredinom 2019. godine.

Podsjetimo, nositelj EU projekta Zelene staze Dunava i Drave je Općina Erdut dok su partneri na projektu: Grad Belišće, J.U. Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Osječko-baranjske županije, Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, Turistička zajednica općine Erdut, Turistička zajednica grada Belišća te Kajak kanu klub Aljmaš.

Projekt je nastao s ciljem povećanja privlačnosti i obrazovnog kapaciteta uz uspostavu boljeg upravljanja posjetiteljima na području Zelenih staza Dunava i Drave te razvijanje javne svijesti o važnosti očuvanja bioraznolikosti kroz promociju zaštićenog krajobraza Erdut, Regionalnog parka Mura-Drava i ekološke mreže Natura 2000. Osim izgradnje Centra za posjetitelje s hostelom, predviđeno je i uređenje ekološko-edukativne staze, (šetnice od hostela do odmorišta “Drava” u Bistrincima u dužini od 2,3 kilometara), kao i uređenje samog odmorišta te uređenje kajakaškog veslališta (bazena) “Matija Ljubek”.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 17.224.331,30 kn, od čega intenzitet potpore iznosi 11.114.350,28 kn (84,43% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta). Projekt je financiran iz poziva Promicanje održivog razvoja prirodne baštine u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je 23.1.2017. – 30.9.2020. godine.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content