Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće pobrinula se da u svom bogatom programu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige ima raznih kreativnih radionica za sve uzraste. Četvrta u nizu održana je u četvrtak, 7. studenoga 2019., pod vodstvom učiteljice Katarine Bulut Čolaković koja je osnovnoškolcima pokazala kako izraditi priče od papira i učiniti ih predivnim dekoracijama za prozore.

Sudjelovalo je devet djevojčica i jedan dječak i svi su pokazali da znaju vrlo vješto koristiti škare. Uspjeli su iznimno precizno i uredno izrezati od papira u boji i različitih tkanina likove i scene iz poznatih bajki. I ovoga puta se pokazalo da učenici imaju puno mašte i uspjeli su svojim idejama zadiviti voditeljicu radionice. Pri tome su se jako dobro zabavili jer su, osim izrezivanja tih papirnih bajki, i pričali o njima prisjećajući se onih koje su im najdraže.

Nakon što  su sve dijelove bajki izrezali, trebalo ih je i plastificirati i tako su nastali ukrasi za prozore koji uljepšavaju dječji odjel belišćanske knjižnice.

Autor teksta: Jasna Andrišić
Fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content