Novosti|

Župa sv. Josipa Radnika u Belišću i ove godine svečano proslavlja blagdan sv. Ane u njezinom svetištu na Dravi u Bistrincima.
Svečanoj proslavi blagdana prethodi trodnevna duhovna priprava koja počinje u ponedjeljak, 23. srpnja, a misno slavlje prvoga dana predslavi vlč. Dejan Bubalo, župnik u Tordincima. Drugog dana trodnevnice u utorak, 24. srpnja misno slavlje predslavi fra Rozo Brkić OFM, gvardijan i župnik u Virovitici. Posljednjeg dana trodnevne priprave u srijedu, 25. srpnja misu uočnicu predslavi vlč. Matej Glavica, župnik u Petrijevcima. Za vrijeme trodnevnice misna slavlja su u 18.00 sati, a mogućnost za ispovijed je svaki dan od 17.00 do 19.30 sati.
Na blagdan sv. Ane misna slavlja su u 7.00, 8.00, 9.00, 10.30, i 18.00 sati. Hodočasničku misu u 7.00 sati predslaviti će fra Darijo Mican TOR, mladomisnik.
Svečano misno slavlje s početkom u 18.00 sati na blagdan sv. Ane i Joakima predslaviti će mons. dr. Vladimir Dugalić, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu, a po završetku svete mise uslijedit će tradicionalni blagoslov djece i roditelja. Mogućnost za ispovijed na blagdan sv. Ane je od 6.00 do 12.00 i od 16.30 do 19.00 sati.
Osiguran je besplatni autobusni prijevoz iz Belišća koji vozi kroz dane trodnevnice i na sam blagdan sat vremena prije početka misnih slavlja sa sljedećim stanicama: Zgrada gradske uprave u Belišću i crkva sv. Stjepana u Bistrincima. Povratak autobusa kroz dane trodnevnice je u 19.30 sati, a na sam blagdan nakon završetka misnih slavlja.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content