Novosti|

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće nastavljaju se raznolike aktivnosti u sklopu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, a posebno bogat program organiziran je u drugome tjednu aktualne manifestacije.

Jedna od tih aktivnosti je i promocija televizijske serije Šutnja koja će se održati u utorak, 26. listopada 2021., u 18 sati u Velikoj vijećnici grada Belišća. To je kriminalističko, dramska serija snimljena prema Osječkoj trilogiji poznatog pisca i novinara Drage Hedla iz Osijeka. Radnja romana pa tako i serije govori o delikatnoj i mučnoj temi dječje prostitucije u Osijeku koja se pokušala zataškati. Iz tog razloga je nagrađivani hrvatski redatelj svjetskoga glasa Dalibor Matanić odlučio snimiti ovu seriju koja je njegov najveći produkcijski projekt. Snimljena je u hrvatsko-njemačko-rusko-ukrajinskoj koprodukciji što je čini izuzetno visokobudžetnom serijom i predviđa joj se veliki regionalni i svjetski uspjeh. Glavne uloge tumače izvrsni hrvatski glumci Goran Bogdan, Leon Lučev, Darko Milas i Sandra Lončarić te ukrajinska glumačka zvijezda Kseniia Mishyna.

Seriju će cjelokupna domaća publika moći pogledati tek u prvoj polovini 2022. godine na Hrvatskoj radioteleviziji, no autor Drago Hedl odlučio je upravo Belišćanima pružiti jedinstvenu priliku da, prije svih, saznaju detalje o nastanku i snimanju serije.

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Izvor fotografije: https://www.telegram.hr/kultura/recenzija-nove-sjajne-knjige-drage-hedla-po-kojoj-ce-producenti-novina-snimati-tv-seriju/

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content