Novosti|

Klub mladih Garaža poziva na poučno predavanje o vršnjačkom nasilju “Vršnjačko nasilje i nulta stopa tolerancije na nasilje”, koje će se održati u subotu, 28. travnja 2018. godine u 17:00h u Klubu mladih Garaža u Belišću, Radnička 14.

Unatoč nizu preventivnih aktivnosti i programa najnoviji podaci govore da je vršnjačko nasilje u porastu. Cilj predavanja je osvijestiti javnost o važnosti suradnje i konstantne edukacije kada je u pitanju zaštita djece i mladih.

Kroz predavanje će se imati prilika saznati i raspraviti zna li se dovoljno o vršnjačkom nasilju i što stručnjaci podrazumijevaju da je vršnjačko nasilje. Također će se pokušati i odgovoriti na pitanja kroz primjere iz prakse: Kako dolazi do vršnjačkog nasilja? Kao pojedinci, osjećamo li obvezu prijaviti vršnjačko nasilje te da li nas išta obvezuje? Što zapravo znači prevencija kada je u pitanju vršnjačko nasilje? Možemo li doći do stope nulte tolerancije na nasilje i kakvu ulogu u tome ima društvo?

Predavanje će održati psihologinja Dajana Krupić, koja vodi tvrtku za savjetovanje i istraživanje Norvel u Osijeku i predsjednica Udruge za zaštitu mentalnog zdravlja i pozitivne obiteljske klime „Kvaka“ koja promovira važnost mentalnog zdravlja djece i mladih.

Predavanje je namijenjeno roditeljima, odgajateljima, nastavnicima, djeci, svima koji žele saznati više i biti aktivni pokretači kvalitetne budućnosti djece i mladih.

Tekst: Sonja Novoselić, Klub mladih Garaža

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content