Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće i ove će godine zanimljivim aktivnostima obilježiti Noć knjige koja će se održati u utorak, 23. travnja 2019. godine.

Ova manifestacija održava se već sedmu godinu zaredom s ciljem promicanja i poticanja kulture čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog, znanstvenog i kulturnog blaga. Iz tog razloga svake se godine različite institucije, ustanove i organizacije diljem Hrvatske uključe u program Noći knjige.

Ovogodišnja Noć knjige posebnu pozornost posvećuje temi „Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa“ kojom se želi istaknuti važnost književne fikcije u stvarnom svijetu.

U belišćanskoj knjižnici program započinje u 16 sati književnim susretom i radionicom za djecu. Željka Mezić, ilustratorica brojnih dječjih slikovnica, predstavit će učenicima OŠ Ivana Kukuljevića iz Belišća svoj dugogodišnji, uspješni rad te će im održati kratku ilustratorsku radionicu.

Nakon toga, u 17 sati bit će otvorena izložba radova Željke Mezić pod nazivom „Likovi iz bajki“, a istovremeno će započeti i dobro znani Sajam otpisanih i poklonjenih knjiga za pet kuna.

Jedna od aktivnosti je, kao i uvijek, kreativna radionica za djecu s početkom u 18 sati na kojoj će se izrađivati bajkoviti jednorozi. Za sudjelovanje na radionici potrebno je prijaviti se putem e-maila knjiznica@belisce.hr, pozivom na telefon 400-627 ili na Facebook stranici knjižnice.

Mjesečni sastanak Belišćanskog čitateljskog kluba zgodna je aktivnost za Noć knjige upravo zato što se na sastancima kluba uvijek raspravlja o knjigama i čitanju. Svi zainteresirani koji bi željeli postati članovi kluba mogu doći u 19 sati i priključiti se veselom druženju i ugodnom razgovoru o knjigama.

Posljednja aktivnost počinje u 20 sati, a radi se o igranju društvenih igara. Svima koji se dođu igrati na raspolaganju će biti društvene igre iz knjižnice.

Uz ove aktivnosti, bit će i ponuđene razne „noćne knjige“, odnosno knjige koje opisuju temu noći, a koje će se moći posuditi. Posebna akcija za Noć knjige 2019. je povrat knjiga u knjižnicu bez naplate zakasnine.

Radno vrijeme knjižnice toga dana bit će od 15 do 23 sata. Knjižničarke se nadaju da će neka od ovih aktivnosti privući i zainteresirati građane na dolazak u knjižnicu.

 

Tekst: Dijana Milišić-Zečević

Fotografija: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content