Novosti|

U subotu, 8. prosinca 2018. godine, u Belišću će se prigodnim programom proslaviti Hanuka, praznik svjetlosti, jedan od najvećih židovskih blagdana, koji se slavi u spomen na pobjedu male vojske Makabejaca nad moćnijom i brojnijom sirijsko-grčkom vojskom i oslobađanje Hrama.

Pripadnici židovske zajednice, židovskog naroda, u Belišću su ostavili nemjerljiv trag jer su sami korijeni nastanka Belišća vezani uz obitelj Gutmann koja je utemeljila samo naselje, tako Belišće uvijek s ponosom ističe svoju multikulturalnost te međusobno poštovanje i uvažavanje.

Proslava će započeti u belišćanskoj Gradskoj upravi gdje će biti upriličen prijam za predstavnike Židovske općine Osijek, nakon čega će se položiti cvijeće na spomenik obitelji Rosenberg. U 17 sati u Centru za kulturu Sigmund Romberg započet će prigodan kulturno-umjetnički program u kojemu će nastupiti Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo ”Matija Gubec” Tavankut te Zagreb Klezmer Trio.

Pozivamo građane da se pridruže svečanom programu u Centru za kulturu Sigmund Romberg te zajedno s građanima židovske vjeroispovijesti obilježe Hanuku.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content