Novosti|

U nedjelju, 28. prosinca 2019. godine, u Belišću će se prigodnim programom proslaviti Hanuka, praznik svjetlosti, jedan od najvećih židovskih blagdana.

Pripadnici židovske zajednice, židovskog naroda, u Belišću su ostavili nemjerljiv trag jer su sami korijeni nastanka Belišća vezani uz obitelj Gutmann koja je utemeljila samo naselje, tako Belišće uvijek s ponosom ističe svoju multikulturalnost te međusobno poštovanje i uvažavanje.

U 17 sati u Centru za kulturu Sigmund Romberg započet će prigodan kulturno-umjetnički program u kojemu će nastupiti grupa Shira U’tfila koja izvodi sefardsku glazbu.

Bivajući nostalgična, a u isto vrijeme tako živa, evocirajući glazbeno i tradicijsko bogatstvo sefardskog nasljeđa okrenuto vlastitoj, ali i drugim povijestima, glazba grupe Shira u’tfila čuva sefardsku tradiciju, istovremeno je kreativno inovirajući, istražujući njene bogate potencijale i njen kulturalni dijalog s drugim tradicijama i ostavljajući je narednim generacijama na poklon i odgovornost.

Pozivamo građane da se pridruže svečanom programu u Centru za kulturu te zajedno s građanima židovske vjeroispovijesti obilježe Hanuku.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content