Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće ponovno organizira zanimljivo književno događanje koje će se održati u četvrtak, 11. travnja 2024. u 17 sati u zgradi Palače Gutmann. Knjižnica po drugi put u goste dovodi Miru Gavrana, jednog od najplodnijih i najzapaženijih hrvatskih pisaca zadnjeg desetljeća, koji će ovom prigodom predstaviti svoju najnoviju knjigu Portret duše.

Miro Gavran poznat je hrvatskoj javnosti kao vrsni romanopisac, pripovjedač, dramatičar i pisac za mlade. Njegova djela prevedena su na više od 40 jezika, a knjige su mu objavljene u više od 250 izdanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Prema njegovim dramama i komedijama izvedeno je više od 400 kazališnih premijera diljem svijeta koje je dosad gledalo više od četiri milijuna ljudi. Jedini je živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen izvan zemlje rođenja, na kojem se igraju isključivo predstave nastale prema njegovim tekstovima. Popularni GavranFest održao se dosad u Slovačkoj, Poljskoj, Češkoj, Njemačkoj i Srbiji.

Neke od njegovih najpoznatijih predstava izvedene su i u Belišću, a ovom će ga prilikom belišćanska publika opet moći gledati i slušati u ulozi književnika. Predstavit će im svoju posljednju objavljenu knjigu Portret duše. Riječ je o emotivnom romanu koji pripovijeda o sedam žena čije živote oblikuje slikar Benjamin. Pripovijedanje se odvija u različitim književnim i neknjiževnim vrstama kojima Gavran uspijeva izgraditi zanimljivu fabulu smještenu u Hrvatsku od 1960. do 2020. godine.

Svi zainteresirani koji žele provesti zanimljivo književno popodne pozivaju se da dođu upoznati i poslušati svestranog Miru Gavrana.  

Tekst: Dijana Crljenić
Foto: Gradska knjižnica i čitaonica
Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content