Novosti|

????????????????????????????????????

Sambo klub Belišće bio je jučer domaćin i organizator Nacionalnog prvenstva za seniorke i seniore. U natjecanju je sudjelovalo 84 natjecatelja iz 12 klubova. U muškoj seniorskoj konkurenciji prvo je mjesto zauzeo Sambo klub Zag, Sambo klub Belišće je drugi ispred Sambo kluba Crows. U konkurenciji seniorki prvakinje su članice Sambo kluba Zag, Belišćanke su druge, a treće su članice Sambo kluba Zagreb. Među njima su nastupile i Tena Šikić i Maja Blagojević – svjetske prvakinje.

Konkurencija je bila izuzetno jaka, jer su borbe bile kvalifikacijske za dres državne reprezentacije u narednim natjecanjima. Sambo klub Belišće ima četvoro reprezentativaca – Tea Pačarić, Mario Gažić, Branimir Kunčak i Antonio Garešić.

Stigla su i priznanja trenerima Christian Uskoković i Josip Ivanišić , treneri Sambo kluba Belišće dobili su zvanja Master sambo sporta na osnovu rezultata na svjetskoj razini.

Natjecanje je otvorio gradonačelnik Belišća Dinko Burić, medalje je uručivao njegov zamjenik Domagoj Varžić, a među mnogobrojnim gostima bili su i Slavko Obadov kao predstavnik Svjetske sambo federacije i Nikola Disković kao predstavnik Europske sambo federacije.

I ovo natjecanje pratilo je nekoliko stotina gledatelja što svjedoči da iz dana u dan raste broj pobornika ovog sporta.

Izvor: Valpovština.info, V. Vazdar

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content