Novosti|

 

Danas, 6. prosinca 2017. godine, na svečanoj dodjeli u Bruxellesu, u zgradi Europskog Parlamenta, predstavnici Grada Belišća, Grada Valpova, Općine Petrijevci, Općine Bizovac i mađarskih susjednih gradova Harkanja i Šikloša primili su nagradu „Europska regija sporta 2018.: Slavonija i Baranja“.

Ovu prestižnu titulu dodjeljuje neprofitna organizacija ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu. Nagradu su preuzeli predstavnici navedenih hrvatskih i mađarskih gradova i općina, među kojima su bili zamjenici graodnačelnika grada Belišća Domagoj Varžić i Ljerka Vučković, gradonačelnik grada Valpova Matko Šutalo sa zamjenicima Hrvojem Gašparovićem i Anom Brajnović, bizovački načelnik Srećko Vuković i načelnik općine Petrijevci Ivo Zelić. Dodjeli nagrade prisustvovao je  i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Titula je simbolično dobila naziv Slavonija i Baranja zbog slavonskih gradova i općina s hrvatske strane te gradova iz mađarskog dijela regije Baranja. Ova titula, uz suradnju na sportskom planu, doprinosi i kulturnoj, gospodarskoj i turističkoj suradnji, a ovakvo priznanje bit će prilika i za nominiranje projekata prema fondovima Europske unije.

Podsjećamo, nakon osvajanja titule Europskog grada sporta u 2017. godini, Grad Belišće pokrenuo je inicijativu za kandidaturu za titulu Europska regija sporta 2018., u kojoj bi se na sportskom i društvenom planu ujedinile Valpovština i područje dijela južne Mađarske. Nastavak je to postojeće dugogodišnje sportske prekogranične suradnje spomenutih područja, kao i velika prilika za daljnji razvoj, napredak i uspostavljanje još boljih prijateljskih i susjedskih odnosa.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content