Novosti|

U prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Belišće, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, 18. listopada 2019. godine, gostovali su Sven Simov i Petra Kontić, mladi bračni par s trenutačnom adresom u Zagrebu. Sven je inače Belišćanin koji je osnovnu školu završio u Belišću, gimnaziju u Srednjoj školi Valpovo, a magistrirao je geografiju i edukaciju geografije u Zagrebu.

Petra i Sven proputovali su gotovo trideset zemalja kroz posljednjih pet godina, otkako se poznaju. Nadasve topli i ugodni, svojim su pričama zainteresirali mnogobrojnu publiku.

Na samom početku, ravnateljica Knjižnice Vlasta Putar pozdravila je sve prisutne te predstavila predavače. Petra i Sven prikazali su prezentaciju s brojnim fotografijama sa svojih putovanja, a kroz zanimljive priče zabavili su sve prisutne.

Tako su svi posjetitelji mogli čuti kojim prijevoznim sredstvom je najbolje putovati, koje internetske stranice pratiti kad se planira putovanje, je li bolje putovati preko agencije ili si sam organizirati putovanje, kako pronaći najjeftiniji smještaj u maksimalnom komforu, kakve su bolnice u Indiji i još puno drugih stvari.

Ovo događanje u Mjesecu hrvatske knjige pokazalo je da postoji velik interes građana Belišća za putopisna predavanja.

Tekst: Vlasta Putar, ravnteljica Gradske knjižnice i čitaonice Belišće
Fotografije: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content