Novosti|

Misa i blagoslov polja u Krndiji o blagdanu sv. Marka – 25. travnja 2018. u 18 sati.

Drevni je običaj Crkve u našim zemljoradničkim vjerničkim zajednicama o blagdanu sv. Marka, 25. travnja, blagoslivljati polja i moliti Boga za pogodno vrijeme, uspjeh zemljoradničkog posla i urod naše zemlje. Valja se sjetiti da nam je potreban Božji blagoslov i njegova zaštita u našoj djelatnosti.

Đakovačko-osječka nadbiskupija,  Župa sv. Ladislava kralja Punitovci, poziva sve članove OPG-ova i druge zainteresirane na blagdan sv. Marka na misu i blagoslov polja u Krndiju u crkvi Našašća sv. Križa u 18 sati, 25. travnja 2018. Nakon mise na području ispred crkve bit će blagoslovljeni poljoprivredni strojevi i alati kojim se služe zemljoradnici. Pozvani su svi neka povezu svoje poljoprivredne strojeve, traktore, sijačice, plugove, tanjurače, sjetvo-spremače i ostalo čime se inače služe u pripremi sjetve i obradi zemlje.

Ovom svečanošću želi se istaknuti i osvijestiti potreba brige za položaj seljaka, zemljoradnika koji se svakodnevno trude da bismo svi imali kruha na stolu. Dođite moliti za uspješan i plodan rad zemljoradnika. Potaknite jedni druge na međusobno povezivanje kako bi zajedno nastupali u obrani i promicanju dostojanstva zemljoradničkog života i djelatnosti.

Tekst: dr. sc. Đurica Pardon, župnik

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content