Novosti|

Crkveno pjevačko društvo MIR Belišće u subotu, 1. travnja 2017. godine, održalo je redovnu godišnju izvještajnu skupštinu u prostorima župne crkve svetog Josipa Radnika u Belišću.

Protekla 2016. godina za CPD MIR bila je iznimno sadržajna i vrlo uspješna. Naime, MIR je prošle godine iz Španjolske donio dva nova zborska priznanja – zlatnu i srebrnu plaketu s međunarodnog zborskog natjecanja „Canta al Mar“ koje se održalo u španjolskim gradovima Calelli i Barceloni. Natjecavši se u dvjema kategorijama, sakralnoj i folklornoj, mirovci su nebrojene probe i pripreme pretočili u vrijedan uspjeh za zbor, na što se na skupštini osvrnuo i dirigent zbora, maestro Želimir Sušić.

U izvještaju o radu u 2016. godini, koje je prezentirala tajnica zbora Tea Kozina, spomenuta je suradnja sa zborom Filozofskog fakulteta Zagreb „Concordia discors“ koji je održao koncert u Belišću, nastup na manifestaciji Ljeto valpovačko, nastup na Međunarodnom zborskom natjecanju i festivalu „Croatia Cantat“ u povodu 140. obljetnice postojanja HPD-a „Lipa“, nastup na koncertu Tiha noć u Vukovaru u produkciji HRT-a, kao i na brojnim događanjima u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća (svečane sjednice Gradskog vijeća povodom Dana grada Belišća te povodom sklapanja prijateljstva Grada Belišća i Općine Radoviš iz Makedonije, svečani prijem delegacije iz Grada Varaždina i Općine Cestica, božićni koncert u sklopu manifestacije Advent u Belišću u crkvi sv. Josipa Radnika i mnogi drugi nastupi).

Proteklu godinu obilježila je i 50. obljetnica od osnutka Župe svetog Josipa Radnika u Belišću. Mirovci su zapjevali na svečanoj svetoj misi u povodu ove obljetnice, kao i na mladoj misi vlč. Ivana Petrovića u suradnji za župnim zborom. Važno je istaknuti i iznimno dobru suradnju svih zborova Župe prilikom ovako značajnih događaja. Članovi zbora iznimno drže i do duhovnog života pa su tako protekle godine organizirali odlazak u Veliku na duhovnu obnovu koju je predvodio vlč. Ivica Martić.

Godina je završila tradicionalnim mirovskim božićnim koncertom „MIR s vama za Božić“ u suradnji s brojnim glazbenicima i solistima. Ovaj koncert izazvao je veliko oduševljenje publike, ali i članova.

Predsjednica zbora Višnja Mihaljević osvrnula se na finacijsko poslovanje udruge te je u ime zbora izrazila veliku zahvalnost Gradu Belišću na golemoj podršci u financijskom smislu. Bez ove značajne potpore, MIR ne bi mogao sudjelovati na prestižnom natjecanju u Španjolskoj. Grad Belišće također je bio pokrovitelj i novih haljina za članice zbora koje je dizajnirala i izradila modna dizajnerica Suzana Jugović. Predsjednica je istaknula i činjenicu da su u protekloj godini brojni privredni subjekti s područja grada potpomogli rad društva te im je ovom prilikom zahvalila.

Vodstvo zbora najavilo je brojne nastupe i programe u 2017. godini, od kojih svakako treba istaknuti pjevanje na svečanoj svetoj misi povodom Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru. Za ovu prigodu, oformljen je veliki nadbiskupijski zbor u kome će sudjelovati gotovo 250 pjevača iz cijele Nadbiskupije, a dirigent zbora bit će zborovođa CPD-a MIR Želimir Sušić. Također, za jesen je najavljen i veliki pop-rock koncert na kome će se zbor predstaviti u nešto modernijem i drugačijem izdanju.

Na skupštini su se članovima zbora obratili i gosti, zamjenici gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković i Domagoj Varžić, te predsjednica prijateljskog Hrvatskog pjevačkog društva „M. P. Katančić“ iz Valpova Melita Brkić Tajz. Predstavnici Grada Belišća čestitali su zboru na svim postignućima te poželjeli i daljnji uspješan rad.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content