Novosti|

Članovi Crkvenog pjevačkog društva MIR iz Belišća ovoga tjedna sudjeluju na značajnom međunarodnom zborskom natjecanju na grčkom otoku Krfu pod nazivom “2nd Corfu International Festival & Choir Competition”. CPD MIR Belišće, uz svoj primarni crkveni angažman, u posljednjih petnaestak godina ostvario je brojne zapažene rezultate na zborskim natjecanjima u zemlji i inozemstvu, prisjetimo se posljednja dva: 2014. godine dvije zlatne plakete na Svjetskim zborskim igrama u Rigi (Latvija) i 2016. godine zlatna i srebrna plaketa na natjecanju u Barceloni i Calelli (Španjolska).

Zbor MIR predstavit će se s pomno osmišljenim repertoarom u dvjema kategorijama, folklornoj i pop kategoriji, za što su pripreme trajale od početka ove godine pod stručnim vodstvom dirigenta maestra Želimira Sušića. Trideset dva pjevača iz MIR-a odmjerit će snage sa zborovima iz dvadeset zemalja svijeta te dati sve od sebe kako bi još jednom potvrdili kvalitetu svoje izvedbe i nastupa. Nastupi su na redu u četvrtak, 13. rujna, i u subotu, 15. rujna, a cjelokupno putovanje belišćanskog zbora možete pratiti na službenoj Facebook stranici.

Mirovci zahvaljuju svim donatorima koji su prepoznali kvalitetan i konstantan uspješan rad zbora te financijski pomogli kako bi se odlazak na ovo natjecanje mogao relizirati.

 

Tajnica CPD-a MIR: Tea Kozina, mag.prim.educ.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content