Novosti|

Dana 24.11.2018. godine u Belišću na Gradskoj kuglani održan je Memorijalni turnir za poginule policajce iz Domovinskog rata, pripadnike Policijske postaje Valpovo. Na turniru su sudjelovale sljedeće braniteljske udruge: Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Virovitičko-podravske županije, Udruga ”Hrvatski policajac” iz Požege, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osječko-baranjske županije i Kuglački klub Belišće koji je nastupao van konkurencije. Turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Belišća gospodin Domagoj Varžić, koji se i osobno angažirao u pomoći oko dijela organizacije na čemu smo mu izrazito zahvalni.

Pobjednik turnira je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osječko-baranjske županije kojoj je uručen prijelazni pehar.

U pojedinačnoj konkurenciji brončanu medalju osvojio je Darko Mikolin iz Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osječko-baranjske županije sa srušenih 542 čunja. Srebrnu medalju osvojio je Zdenko Sumarev iz Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osječko-baranjske županije sa srušenih 549 čunjeva, dok je zlatnu medalju osvojio Stipan Gojević-Zrnić iz Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Virovitičko-podravske županije sa srušenih 550 čunjeva.

Namjera je da se ovaj memorijalni turnir u kuglanju održava svake godine u prigodi Dana policije te svake godine u drugom mjestu, odnosno mjestu one udruge koja i  nastupa na turniru. Turnir je osmišljen tako da sudjeluje 8 ekipa – braniteljskih udruga te da se natječe u disciplini 4 igrača koji bi bacali 60 hitaca. Od idućeg puta nije isključeno natjecanje u navedenom obliku, a već je dogovoreno da će se idući turnir održati u Požegi u organizaciji Udruge ”Hrvatski policajac” iz Požege.

Financijski pokrovitelj turnira je Ministarstvo hrvatskih branitelja. Ovom prigodom zahvaljujemo i Zajednici sportskih udruga grada Belišća i gospodinu Milanu Zamaklaru koji su nam omogućili natjecanje na ovoj kuglani. Potrebno je istaknuti da su svoju ulogu i doprinos ovom turniru dali Zvonko Hartman, predsjednik i trener KK Belišća, Jasenko i Kata Kardum, Mladen Zovak, Darko Berečić i brojni drugi, redovno viđeni na mjestima gdje naša udruga ima svoje aktivnosti.

 

Darko Mikolin, predsjednik UHBDRP Osječko-baranjske županije

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content