Novosti|

logo_m

Pod pokroviteljstvom Grada Belišća, a u organizaciji Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće i Aero kluba Osijek, u Sportskoj dvorani OŠ Ivana Kukuljevića 28. studenog 2015, održat će se Finalno natjecanje KUP-a Hrvatske u dužini leta modela aviona modela F1N i F1N-150, koje je ujedno i međunarodno natjecanje za ove kategorije.

Ovo je osmo natjecanje Finala kupa Hrvatske koje organizira ZTK Valpovo-Belišće, a drugo međunarodno natjecanje koje se boduje po važećem pravilniku FAI-a i MK HZS za F1N i F1N-150.

Prijave se vrše putem interneta, a natjecanje traje od 9,30 do 17 sati i završno je natjecanje za kup Hrvatske. Na natjecanju će svoje modele aviona iskušati i polaznici CTK Valpovo-Belišće koje za ovo natjecanje pripremaju Zvonimir Hajnc i Josip Bagarić. Ovo natjecanje je kruna rada učenika iz OŠ Valpova, Belišća, Ladimirevaca i Veliškovaca u radionici aviomodelarstva.

F1 klasa zrakoplovnih modela odnosi se na slobodan let, što znači da modeli jedrilica nisu upravljani za vrijeme leta niti su u kakvom kontaktu s pilotom. Stoga piloti natjecatelji puno pozornosti i truda ulažu u gradnju svojih modela. Model mora imati dobre letne karakteristike i nakon podizanja zadržati se u fazi jedrenja određeno vrijeme predviđeno pravilima.

Ulaz na ovaj događaj je slobodan.

plakat_2015_A4

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content