Novosti|

U jednoj koloni, na čelu sa stjegonošama i djecom poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Vukovara, dostojanstveno, mirno i u tišini, bez politikanstva i podjela ove 2015. godine obilježen je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, 24. obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu 1991. godine.

Središnji je dio programa započeo u 10 sati u dvorištu vukovarske Opće bolnice gdje se održao komemoracijski program koji je vodio glumac Darko Milas, a pjesmom su ga uveličali Klapa Hrvatske ratne mornarice „Sv. Juraj” i Branko Čulić.

Po završetku programa, formirana je Kolona sjećanja u kojoj su bili i predstavnici Udruge HVIDR-a Belišće, koju su ove godine predvodila djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, pripadnici 204. Vukovarske brigade, vukovarski branitelji i povijesne postrojbe iza kojih su se potom Koloni priključivali ostali građani skupa s predstavnicima državnih, regionalnih i lokalnih vlasti.

Po prvi puta od obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara mimohod se, osim u Vukovaru, 18. studenoga, održao i u gradu Münchenu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content