Novosti|

Pozivamo sve građane da 22. lipnja u 12 sati na Sportskom trgu kod gradskog bazena zajedno iskažemo dobrodošlicu trkačima, sudionicima međunarodne Utrke mira (Peace Run) koja će proći kroz Belišće iz smjera Belog Manastira.

Utrka mira je najveća mirovna štafetna utrka na svijetu i održava se svake godine. Trkači, putujući kroz više od 150 zemalja svijeta promiču prijateljstvo i razumijevanje među narodima, a plamenu baklju predaju iz ruke u ruku stanovnicima tisuća mjesnih zajednica kroz koje prolaze.

Prva baklja iz europskog dijela utrke krenula je upravo iz naše zemlje, 1989. godine iz Zagreba. Kroz sve ove godine podržali su ju brojni istaknuti pojedinci i sportaši: kardina Franjo Kuharić, Matija Ljubek, Andro Knego, Stojko Vranković, Antun Vrdoljak, Željko Mavrović, Veljko Rogošić i mnogi drugi.

Poruka Utrke mira je vrlo jednostavna: ”Ako možemo trčati zajedno u miru i skladu, tada možemo zajedno živjeti u miru i prijateljstvu! Svatko od nas može promijeniti svijet – dajući živući primjer drugima i čineći simbolično prvi korak! U tom duhu možemo trčati s bakljom, prenijeti je par kilometara ili je samo primiti i dati dalje – svaki korak se računa.”

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content