Novosti|

Lokalni volonterski centar „Zvono“ nastavlja s provedbom projekta „Puzzle“ koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Partneri u projektu su Grad Belišće, OŠ Ivana Kukuljevića Belišće, OŠ Šećerana, Centar za socijalnu skrb Valpovo i Vatrogasna zajednica grada Belišća.

Tijekom ožujka i travnja nastavlja se aktivnost pomoći u učenju za učenike osnovnih škola s područja grada Belišća i Šećerane. Volonteri Lokalnog volonterskog centra redovito pružaju pomoć u učenju za gotovo 20 djece s područja Belišća, Valpova te s područja Šećerane. Učenicima se pruža podrška u učenju, pisanju zadaća te u pripremi za pismene i usmene ispite znanja. Volonteri su učenicima na raspolaganju za sva pitanja, a učenici iskazuju zadovoljstvo dosadašnjim radom. Pomoć u učenju nastavlja se i dalje, a svi zainteresirani učenici mogu se još uvijek uključiti u aktivnosti centra.

Osim pomoći u učenju, LVC nastavlja i s organizacijom drugih volonterskih aktivnosti u lokalnoj zajednici pa tako se s programom inkluzivnog volontiranja uključuje u rad Socijalne samoposluge gdje redovito pomažu prilikom pakiranja paketa za korisnike.

 

U petak, 8. travnja 2016. godine, održana je i volonterska akcija na poljoprivrednom gospodarstvu udruge „Zvono“ – Citadela. U akciji su sudjelovali zaposlenici, članovi i volonteri udruge „Zvono“, a osim rada bilo je vremena i za druženje i razgovor. U radnoj akciji sudjelovalo je gotovo 20 sudionika koji su svojim radom doprinijeli razvoju Citadele.

Pozivaju se svi oni koji žele postati volonteri da se jave u Lokalni volonterski centar „Zvono“, ali i svi oni koji već jesu volonteri da se još aktivnije uključe u akcije LVC-a.

Tijekom travnja i svibnja LVC će se aktivno uključiti u akciju „Volim Belišće, ali čisto“ te u akciju „Hrvatska volontira“.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content