Novosti|

U organizaciji Muzeja Belišće, u subotu, 1. lipnja, održana je druga likovna kolonija pod nazivom “Zabilježeno okom umjetnika”. Događaj je okupio dvadesetak umjetnika iz Belišća i Baranje, koji su svojim radovima oživjeli bogatu industrijsku baštinu grada te prepoznatljive motive prigradskih naselja.

Kolonija je imala tematski pristup, omogućujući umjetnicima da izraze svoje viđenje lokalne povijesti i kulture kroz različite slikarske tehnike. Među sudionicima bio je i poznati kipar Miroslav Benaković, koji je svoj doprinos dao restaurirajući drvene kipove, unoseći novi život u tradicionalne skulpture. Uz slikare, kolonija je privukla i brojne belišćane, koji su imali priliku uživo promatrati proces nastajanja umjetničkih djela te se upoznati s tehnikama i inspiracijom umjetnika. Ravnateljica Muzeja, Nada Milas Bosanac izrazila je zadovoljstvo uspjehom ovog slikarskog druženja, ističući važnost ovakvih manifestacija za očuvanje i promicanje kulturne baštine.

– Likovna kolonija “Zabilježeno okom umjetnika” nastavlja tradiciju povezivanja lokalnih umjetnika i zajednice, stvarajući prostor za razmjenu ideja i kreativno izražavanje, rekao je predsjednik Bel-arta Ivan Vajda.

Izložba radova nastalih na ovoj koloniji planirana je za rujan u Palači Gutmann.

Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content