Novosti|

 

U subotu, 5. svibnja 2018. godine, u prostorijama Ribičkog doma Belišće na lijevoj obali Drave, održana je likovna kolonija Likovne udruge „Bel-Art“ Belišće pod nazivom „Belišće u oku slikara“. Ova likovna kolonija održana je u sklopu obilježavanja manifestacije Dana grada Belišća 2018.

Na koloniju se odazvalo dvadesetak slikara, koji su ovu likovnu koloniju iskoristili za druženje, razmjenu iskustava i ono u čemu istinski uživaju – slikanje. Prije samog početka rada umjetnike je pozdravio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, koji je ovu priliku iskoristio kako bi zahvalio belišćanskim umjetnicima na dosadašnjoj suradnji i doprinosu u društveno-umjetničkom životu grada.
Slikari inspirirani našim prekrasnim gradom i onime što on predstavlja odlučili su se za razne motive: Gradska uprava, palača Gutmann, gater, vodotoranj, tržnica, a našao se tu i poneki pejzaž u različitim slikarskim tehnikama, od akrila, akvarela, suhog pastela do olovke.
Po prvi put na likovnoj koloniji sudjelovali su i najmlađi slikari koji su uz vodstvo Antuna Sabe naslikali slike belišćanskih pejzaža u tehnici akrila.

U poslijepodnevnim satima slikari su nastavili ugodno druženje uz roštilj i razgovor o budućim aktivnostima Udruge, kao što su gostovanja na likovnim kolonijama te sudjelovanje na Gastrofestu u etno selu Bocanjevci.

Tekst i fotografije: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content