Novosti|

Proteklog vikenda, 16. i 17. ožujka, župljani župa Bocanjevci i Valpovo boravili su u Sarajevu. Predvođeni župnim vikarom vlč. Josipom Erjavcem pri samom dolasku posjetili su samostan sestara karmelićanki na Stupu, gdje su slavili sv. misu koju je predvodio vlč. Josip Erjavac, a propovijedao je vlč. Božo Odobašić, umirovljeni profesor. Svečano misno slavlje animirali su članovi KUD-a Šokadija Bocanjevci.
Nakon misnog slavlja i susreta sa sestrama karmelićankama, uputili su se prema centru grada, odnosno u Vrhbosansko bogoslovno sjemenište, gdje su bili i smješteni i gdje ih je dočekao rektor preč. dr. Josip Knežević, uputivši riječi dobrodošlice.
Slobodno poslijepodne iskoristili su za posjet znamenitostima Sarajeva te nezaobilazne ćevape na Baščaršiji.
U nedjelju su svi sudjelovali na misnom slavlju u sarajevskoj katedrali Srca Isusova koje je predvodio mons. Ante Meštrović, rektor katedrale. I ovo misno slavlje svojim prisustvom i pjesmama su uljepšali članovi KUD-a Šokadija koje je u prijepodnevnim satima primio i sam uzoriti Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić, koji je u kratkim crtama predstavio povijest Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini, ali i istaknuo poveznice između Đakovačko-osječke i Vrhbosanske nadbiskupije.
Na kraju susreta, predsjednik KUD-a Šokadija Bocanjevci Saša Piškorjanac uručio je kardinalu Puljiću prigodni poklon, a susret je završio pjesmom članova KUD-a i kardinalovom najdražom pjesmom “Tebi majko misli lete”.
Kako bi posjet glavnom gradu Bosne i Hercegovine iskoristili u potpunosti, upravni odbor KUD-a sastao se s članicama ŽVA “Corona” s kojima su duže vrijeme u pregovorima i tako finalizirao njihov dolazak na prvi festival Ženskih vokalnih skupina “Kad zapjevam ja i moja druga” koji će se održati 17.6.2019 u sklopu manifestacije “Bocanjevci, alaj ste milina” te tako sa zadovoljstvom možemo potvrditi da će prvi festival nositi i međunarodni karakter.

Tekst i fotografije: Bojan Vuksanić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content