Novosti|

U petak, 13.travnja 2018. godine, u prostorijama društvenog doma u Bocanjevcima održana je redovna izvještajna godišnja skupština KUD-a Šokadija, koja je ove godine ujedno bila i izborna.

Skupštini su osim članova prisustvovali i zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, povjerenik za razvoj prigradskog naselja Bojan Vuksanić, predsjednik NK Hrvatski sokol Siniša Repček, predsjednik MPD Bocanjevački pajdaši Željko Vuksanić, dopredsjednik DVD-a Bocanjevci Tihomir Kolarić kao i koreograf i predstavnik HKUD-a Valpovo 1905 Josip Štefić, društva sa kojim bocanjevčani imaju odlične odnose.

Nakon izbora radnog predsjedništva predsjednik KUD-a Šokadija, Davor Vuksanić podnio je financijski i izvještaj o radu u 2017. godini. Među brojnim nastupima i aktivnostima posebno su se izdvojili nastup na glazbeno-scenskom spektaklu Lijepom Našom u Belišću, smotri folklora Kukljica 2017 na otoku Ugljanu, nastup ŽVS Bocanjevčanki na festivalu Med sobom smo zapevale u Zagrebu kao i organizacija vlastitih događaja poput pokladne zabave i smotre folklora „Bocanjevci alaj ste milina“.

U svom posljednjem izvještaju kao predsjednik, Davor Vuksanić se posebno zahvalio gradu Belišće i Turističkoj zajednici grada Belišća na potpori, kao i svim pojedincima i sponzorima koji su pomagali u radu poput voditeljice Tajane Šimošić, dopredsjednika Saše Piškorjanca, Vinarije Čobanković i mnogih drugih.

Nakon rasprave o podnesenim izvještajima pristupilo se biranju novog upravnog odbora koji će u sljedeće četiri godine voditi društvo. Za novog predsjednika izabran je Saša Piškorjanac, dok će članove uprave činiti još i Davor Vuksanić, Jasna Strugačevac Vidošić, Vjekoslav Barić, Blaženka Vidošić, Zdravka Majdenić i Bojan Vuksanić.

Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić čestitao je novoizabranom vodstvu i obećao nastavak potpore grada Belišća društvu koje ponosno predstavlja svoj grad i istaknuo činjenicu da je pohvalno da dosadašnji članovi uprave nastavljaju svoj rad pri KUD-u te kako ne dvoji da će i novo vodstvo nastaviti istim putem. Također je pohvalio pojačane aktivnosti u radu dječje skupine i nastupe ŽVS Bocanjevčanke koje redovno predstavljaju boje Slavonije na renomiranim festivalima, nerijetko kao jedine predstavnice naše regije.

Novoizabrani predsjednik Saša Piškorjanac je obećao nastavak dosadašnjeg rada te pozvao sve koji žele da se priključe jer KUD, kako je rekao, nije ni predsjednik ni uprava nego svi koji rade u njemu.

Josip Štefić, ispred HKUD-a Valpovo 1905 kao vrsni poznavatelj folkora istaknuo je da je prava rijetkost da tako maleno mjesto poput Bocanjevaca ima tako uspješne nastupe i manifestacije koje su prepoznate i u ostalim sredinama po svojoj kvaliteti i organizaciji.

 

Tekst i fotografije: Bojan Vuksanić, povjerenik za razvoj prigradskog naselja Bocanjevci

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content