Novosti|

Kulturno-umjetničko društvo “Ante Evetović Miroljub” Veliškovci, Gat, Tiborjanci priredilo je 13. svibnja 2018. godine, u Hrvatskom domu u Veliškovcima, priredbu povodom Majčinog dana. Majčin dan tradicionalno se obilježava druge nedjelje u mjesecu svibnju, u čast posebnim i divnim bićima – majkama.

Program su otvorili najmlađi sudionici, učenici 2. razreda osnovne škole recitacijom ”Mame mile”, nakon čega je Ana Kuhar izrecitirala pjesmu ”Ruke moje mame” i otpjevala pjesmu ”Kad bih mogla zvjezdice” u tamburaškeoj pratnji brata Luke. Svi zajedno su potom izveli pjesmu ”Ispred naše kućice” koju su upotpunili prigodnom koreografijom. Učenice 4. razreda Eva, Andreja i Ivana, izvele su recitaciju ”Kad misliš da ne gledam”, a učenica 8. razreda, Lora Broz, zahvalila je majci pjesmom ”Hvala ti mama”. Potom su Sara Salajić iz 3. razreda i Veronika Talafuk iz 6.razreda izrecitirale recitacije ”Sreća ima tvoje lice mama” i ”Moja majka”. O tome kako mnoga djeca danas ne rastu sretno uz svoje majke, Valentin Gardilo snimio je nosač zvuka. Izveo je pjesmu pod nazivom ”Pismo majke”, koja govori o tužnoj realnosti mnogih majki koje odlaze na rad u daleke zemlje.

U drugom dijelu programa, članovi pjevačke skupine izveli su pjesame: ”Pismo majci” sa Stjepanom Balikićem, ”Procvjetale ruže na granama”, ”Vezak vezla”, ”Tužna je nedjelja”,”Lepo ti je rano uraniti”, ”Kosac” i ”Teci, teci Karašice” – autorsku pjesmu Mande Dubrović posvećenu njenom selu Gatu.

KUD A. E. Miroljub njeguje šokački divan i upravo na taj način, Jozefina-Pepika Paulić ”izdivanila je jednu zanimljivu pripovetku”, dok je poznata čuvarica šokačkog divana, Lenka Stanić, divanila pjesmu Šokački očenaš.

Program, koji je osmislila Ankica Jurina voditeljica pjevačke i dramske skupine, završio je pjesmom ”Širok šor, ledina”.

Na samom kraju, članovi KUD-a zahvalili su onima koji su se uključili u organizaciju priredbe, sudionicima te svim posjetiteljima koji prate i podržavaju rad Društva.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content