Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće po drugi je puta ugostila iznimno cijenjenog hrvatskog novinara koji se bavi graničnim područjima ljudskog znanja, Krešimira Mišaka, a koji također svira u grupi Hakuna Matata. U prostranoj dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg Belišće, 23. svibnja 2023. godine, svi posjetitelji mogli su uživati u predavanju o ljudskim težnjama, zamislima, ostvarenjima i mogućnostima.

Ovaj rock-glazbenik, pisac znanstvene fantastike te voditelj i urednik emisije Na rubu znanosti pričao je o svojim knjigama, ali i o puno širim temama o kojima govori u emisiji, orijentiravši se pretežno na transhumanizam.

Predavanje je oduševilo preko stotinu prisutnih te su svi mogli kupiti knjigu po popularnoj cijeni, slikati se s autorom i dobiti ekskluzivan potpis.

Bio je ovo još jedan primjer suradnji ustanova u gradu Belišću. Centar za kulturu i Knjižnica izuzetno su ponosni na gostovanje Krešimira Mišaka koje je očito bio pun pogodak izazvavši veliki interes javnosti i medija.

Teško  je ostati skroman i za kraj ne naglasiti da su i publika i organizatori i ovoga puta bili prezadovoljni gostom i njegovom interpretacijom svijeta u kojem živimo te poimanjem stvarnosti u vrijeme transhumanizma.

Sve Mišakove knjige mogu se posuditi u belišćanskoj knjižnici, a njegova knjiga o transhumanizmu, koja je doživjela sedmo izdanje u Hrvatskoj, smatra se jednom od najbolje obrađenih knjiga o transhumanizmu u svijetu (ako ne i najboljom).

Tekst: Vlasta Putar
Foto: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content