Novosti|

Nakon dužeg vremena, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće održane su dvije zanimljive aktivnosti. Obje aktivnosti kreativnog su karaktera, a održane su 18. lipnja 2020., točnije, u četvrtak koji je u belišćanskoj knjižnici već godinama namijenjen za kreativnost. U suradnji s Domaćom radinosti Perošević iz Valpova Knjižnica je organizirala kreativnu radionicu za djecu i izložbu jedinstvenih predmeta „Suvenirima kroz vrijeme“ autorice Darije Perošević.

Na radionici je sudjelovalo devet osnovnoškolaca kojima je Darija pokazala kako napraviti ogrlice od mase za modeliranje i perlica. Svi su uspješno napravili ogrlice cvjetnih motiva koje će moći koristiti kao originalan nakit, a mogu biti i maštovit poklon za različite prigode. Odmah poslije radionice, u 19 sati, započelo je svečano otvorenje izložbe „Suvenirima kroz vrijeme“. Na početku otvaranja ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Belišće Vlasta Putar pozdravila je brojne posjetitelje i ukratko im predstavila Dariju Perošević, autoricu izložbe. Ona se također obratila svima prisutnima zahvalivši se na iskazanoj podršci te je ujedno rekla nekoliko riječi o svojim izloženim radovima. Poseban pozdrav svima uputila je i zamjenica gradonačelnika grada Belišća, Ljerka Vučković, koja je proglasila izložbu službeno otvorenom. Svečanosti otvorenja pridonijeli su i učenici Glazbene škole Belišće koji su odsvirali tri prikladne skladbe uz vodstvo Danijela Čehajića, ravnatelja Škole. Svirali su: Lana Vujnovac, Petra Grgurić i Mia Jelkić, oduševivši sve prisutne svojim izvedbama.

Ova izložba predstavlja radove kojima Darija želi očuvati hrvatsku gastronomsku i kulturnu baštinu, s posebnim naglaskom na slavonske običaje i tradiciju. Njezin poduzetnički duh, poslovne ideje i proizvodi priznati su diljem Hrvatske o čemu svjedoče razne nagrade i priznanja koja je dobivala posljednjih godina.

Upravo zbog svega navedenog izložba će biti otvorena do 10. srpnja 2020., a iz Knjižnice pozivaju građane grada Belišća i susjednih mjesta da dođu vidjeti sve izložene suvenire i tematske rukotvorine koji ističu važnost očuvanja slavonske tradicije.

Tekst i foto: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content