Novosti|

U četvrtak, 19. svibnja 2022. godine, Centar za kulturu Sigmund Romberg još je jednom organizirao kreativno druženje za djecu. Polaznici Kraćeg programa predškole iz Dječjeg vrtića “Maslačak” Belišće s učiteljicom Doris Vranić upoznali su prostor Centra za kulturu i na zanimljivoj radionici izradili svoje instrumente.

Radionicu izrade udaraljki od različitih svakodnevnih uporabnih predmeta osmislila je i vodila djelatnica Centra za kulturu Bojana Reçica. Predškolci su naučili kako izraditi bubanj od plastične kantice i balona, zvečke “maracas” s plastičnim žlicama i rižom te udaraljku s čepovima. Potom je ravnateljica Centra Tea Glavica s djecom uvježbala sviranje ritma na novim instrumentima, a najviše veselja djeci donio je nastup na pozornici gdje su zapjevali i zasvirali. Radionici je nazočio i ravnatelj Dječjeg vrtića Zdenko Glasovac.

Centar za kulturu Sigmund Romberg, na ovaj način, nastoji najmlađim sugrađanima, budućim posjetiteljima i izvođačima, približiti rad i djelatnost Centra za kulturu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content