Novosti|

Koordinacija Savjeta mladih Republike Hrvatske održala je u četvrtak 07.06.2018. godine 3. sjednicu predsjedništva, na kojoj je kao član predsjedništva sudjelovao Igor Paloh, predsjednik Savjeta mladih Grada Belišća u prošlom sazivu.

Na sjednici je odlučeno pokretanje projekta “Demografska revitalizacija – temeljni preduvjet za gospodarski rast Republike Hrvatske”, organizacija 2. Kongresa u Crikvenici i 4. Konferencije u Varaždinu. Također donijeta je Odluka o osnivanju radnih tijela Koordinacije te je potpisan Sporazum o suradnji s Hrvatskom akademskom zajednicom.

Igor Paloh predložen je za člana Odbora za natječaje i financiranje, što je Koordinacija jednoglasno usvojila.

 

 

U Osijeku je od 8. do 10. lipnja održana 6. Koordinacija županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske pod predsjedanjem Savjeta mladih Osječko-baranjske županije, na kojoj je kao počasni gost sudjelovao Igor Paloh, predsjednik Savjeta mladih Grada Belišća u prošlom mandatu.

Članove Koordinacije na prvom sastanku pozdravio je te im poželio uspješan rad župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić. Na dnevnom redu potom su, između ostalog, bile rasprave o rezultatima natječaja za novi vizualni identitet Koordinacije, izvješća o radu, prijedlog Sporazuma o suradnji Koordinacije županijskih savjeta mladih RH i Hrvatske zajednice županija, prijedlozi zajedničkih projekata Koordinacije županijskih savjeta mladih RH i Hrvatske zajednice županija, prijedlog programa rada Koordinacije do kraja 2018. godine te provedba Zakona o savjetima mladih, osobito problemi u praksi i primjeri dobre prakse.

Koordinacija je osnovana 2014. godine, a okuplja sve županijske savjete mladih i Savjet mladih Grada Zagreba, dok im administrativnu podršku pruža Hrvatska zajednica županija – HZŽ.

 

Tekst: Igor Paloh

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content