Grad za mlade, Novosti|

U srijedu, 13. listopada 2021. godine u Maloj vijećnici Gradske uprave održana je prva konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Belišća.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Domagoj Varžić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonija Andrašek Barić te dosadašnji predsjednik belišćanskog Savjeta mladih Igor Paloh.

Gradsko vijeće, na svojoj 4. sjednici, prihvatilo je Izvješće o provjeri formalnih uvjeta i Popis važećih kandidatura za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Belišća te je tajnim glasovanjem izabralo 7 članova sa 7 zamjenika Savjeta mladih. Vijećnici su glasovali kako će Savjet mladih u sljedećem sazivu činiti: Barbara Špoljarić, Dominik Klanjšček, Ema Stanić, Mirko Blažević, Tomislav Jurković, Marin Vuksanić i Matej Šimić.

Na početku sjednice novoizabrani članovi Savjeta mladih prisegnuli su da će svoje obveze obavljati savjesno i odgovorno u skladu sa Zakonom, Statutom Grada Belišća i Odlukom o osnivanju Savjeta mladih Grada Belišća. Nakon prisege, pristupilo se izboru predsjednika i zamjenika predsjednika Savjeta. Za predsjednika Savjeta mladih izabran je Matej Šimić, a za njegovu zamjenicu Ema Stanić.

Savjet je mladih savjetodavno tijelo Grada Belišća koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih na području Grada Belišća.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content