Novosti|

Dario Fletko, predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća vodio je danas (6. kolovoza) konstituirajuću sjednicu Savjeta mladih grada Belišća, na kojoj su, uz izabrane članove, bili i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić te pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Antonija Andrašek Barić.

Postupak za izbor članova Savjeta mladih grada Belišća pokrenut je objavom javnog poziva 8. lipnja i trajao je do 26. lipnja. Pristiglo je 14 prijava, od kojih je 13 zadovoljilo uvjete, a kandidate i njihove zamjenike su mogle predlagati udruge koje su ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija te neformalne skupine od najmanje 30 mladih. Na sjednici Gradskog vijeća grada Belišća, koja je održana 13. srpnja, vijećnici su glasovali kako će Savjet mladih grada Belišća u sljedećem sazivu činiti Eleonora Balog, Jurica Cvenić, Damir Horvat, Ela Kunštek, Igor Paloh, Ena Pandurić i Bojan Stanković.
Nakon prisege, novizabrani članovi Savjeta mladih (osim odsutnih Eleonore Balog i Bojana Stankovića) jednoglasno su odlučili da će i u narednom mandatu predsjednik biti Igor Paloh, a za njegovog zamjenika je imenovan Damir Horvat, kojima su posebno čestitali zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko, obećavši potporu Grada Belišća i u narednom razdoblju. Zahvaljujući na izboru, Igor Paloh, predsjednik Savjeta mladih grada Belišća, rekao je kako će nastaviti sa započetim projektima, ali i najavio nove aktivnosti, o čemu će se članovi Savjeta mladih dogovarati na sljedećoj radnoj sjednici.
Ovih sedmero mladih ljudi koji čine novi saziv Savjeta mladih grada Belišća su članovi KUD-a Šokadija Bocanjevci, Udruge Centar za djecu i mlade, Powerlifting kluba, DVD-a Belišće, Koordinacije gradskih savjeta mladih RH, Društva Naša djeca grada Belišća i Karašicke republike.

Tekst: Monika Đogaš

Fotografije: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content