Novosti|

U utorak, 20. rujna u Velikoj vijećnici grada Belišća u 19 sati maestralni koncert izveli su legendarni Zagrebački solisti. Ovaj komorni sastav osnovan je 1953. godine, a do danas su održali više od 3500 koncerata u najslavnijim koncertnim dvoranama kao što su Musikverein (Beč), Concertgebouw (Amstredam), Royal Festival Hall (London), Berlin Philharmonic Hall, Tchaikowski Hall (Moskva), Santa Cecilia (Rim), Carnege Hall (New York), Opera House (Sydney), Victoria Hall (Ženeva), Teatro Real (Madrid), Teatro Colon (Buenos Aires) itd.

Belišćanskoj publici predstavili su se s djelima Sorkočevića, Vivaldija, Šostakovića, Čajkovskog i Kelemena. Na bisu su izveli Piazzollu i Bartoka. Estetika i akustika nove zgrade Gradske uprave pri svakom novom koncertu otkrivaju poneku skrivenu vrlinu iznenađujući nas novim lijepim iskustvima. Ovaj koncert je oduševio vrhunskom izvedbom i bogatim i raskošnim zvukom, a osim vijećnice koja je bila puna, na katovima je također bila smještena publika, koja je posebno bila oduševljena kvalitetom akustike i glazbenog doživljaja.

Prigodno su na ovom koncertu gosti u publici bili Nelly Auersperg sa suprugom Johnom Auerspergom i unukom Anthonyjem Harissom i William de Gelsey. Visoke goste primio je gradonačelnik Zvonko Borić.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content